Dwa artykuly - pierwszy jak w temacie, drugi pt. "Nieżywi lekarze nie kłamią", felieton zachecajacy do suplementacji witaminami i mineralami - mi sie fajnie czytalo Różnice między witaminami naturalnymi a syntetycznymi Owoce i warzywa dostarczają składników odżywczych, które wpływają na zmniejszenie ryzyka zachorowań i codziennie uzupełniają [...]
[...] zastosowania Roll- Citu kosmetycznego rozstępy mogą przybrać barwę bardziej zbliżona do skóry i stać się mniej widoczne. Algi Algi są bogactwem morza i ze względu na dużą zawartość mikro i makroelementów oraz witamin są doskonałym zabiegiem, który dobroczynnie wpływa na skórę. Wykazują one duże działanie detoksykacyjne, oczyszczają organizm z [...]
[...] dawce l00 mg dziennie. -------------------------------------------------------------------------------- 6. Pirogroniany. Uważa się, że poprawiają one skład ciała, zwiększają zawartość glikogenu w mięśniach i ich wytrzymałość, a także poprawiają profil lipidów krwi. Pirogroniany powstają w procesie rozpadu glukozyw celu produkcji ATP, cząsteczki [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] nic nie zdziałamy. Ostatecznym celem każdego z nas jest obniżenie BF (Body Fat) do jak najniższego poziomu by odsłonić naszą muskulaturę, o którą tak walczymy. U kulturystów zawartość tkanki tłuszczowej oscyluje w granicach 6-8%, u kobiet uprawiających sporty sylwetkowe np. fitness jest to ok. 12-15%. Jednak nawet w ich przypadku spożywane [...]
[...] dawce l00 mg dziennie. -------------------------------------------------------------------------------- 6. Pirogroniany. Uważa się, że poprawiają one skład ciała, zwiększają zawartość glikogenu w mięśniach i ich wytrzymałość, a także poprawiają profil lipidów krwi. Pirogroniany powstają w procesie rozpadu glukozy w celu produkcji ATP, cząsteczki [...]
[...] z tłuszczem. Wspomniane produkty są lepszym źródłem wysoko przyswajalnych, strawnych węglowodanów w stosunku do węglowodanów pochodzących z warzyw, ze względu na niską zawartość błonnika (celulozy). Węglowodany pochodzące z skrobi są strawne przez organizm ludzki w 97 % dając z 1g aż 4,12 kcal, cukier buraczany i mleczny po 3,91 kcal, [...]
[...] tych grup sugeruje używanie strączkowych jako substytutu mięsa. Odżywcza kompozycja strączkowych (bogatych w węglowodany złożone, przyswajalny błonnik, oraz ich niska zawartość tłuszczu i brak cholesterolu) jest bardzo odmienna od składników odżywczych mięsa. Ponadto różne wartości odżywcze, oraz różnice pomiędzy strączkowymi a innymi [...]
PROSZĘ NIC NIE PISAĆ, DOPÓKI NIE NAPISZĘ, ŻE SKOŃCZYŁEM WKLEJAĆ FOTKI!!!!!!!!!! TROCHĘ TO POTRWA Droga do PP 2010 z VITALMAXEM! Spis treści: 1. Wstęp 2. O mnie 3. Suplementacja 4. Dieta 5. Trening 6. Fotki 1. Wstęp Witam serdecznie użytkowników SFD, a jednocześnie zapraszam do śledzenia moich przygotowań do Pucharu Polski 2010 w kulturystyce [...]
[...] bardziej smaczna żywność i mniej sycąca może być zaletą – a nawet koniecznością. To prawda, że niektóre pokarmy są bardziej ‘gęste’ odżywczo . Ciastko nie ma takiej samej zawartość substancji odżywczych jak jabłko. Dopóki większość kalorii pochodzi z pełnowartościowych produktów, nie ma dowodów na to, że nie możesz spełnić swojego [...]
[...] używa minimalnej ilości energii a zawarte w nim aminokwasy szybciej przedostają się do mięśni.Vitalmax CFM Whey Protein 70 zawiera całe spektrum aminokwasów w tym zwiększoną zawartość aminokwasów rozgałęzionych a także frakcje serwatkowe mające wpływ na produkcję w organizmie hormonu IGF-1 powodującego wzrost masy mięśniowej. WARTOŚĆ [...]
[...] mineralne, wobec czego stosowana jest również jako wartościowa karma dla zwierząt. W żadnym wypadku nie powinna być odprowadzana bezpośrednio do ścieków ze względu na dużą zawartość substancji organicznych, które stanowią poważne źródło zanieczyszczeń. Ścieki z zakładów mleczarskich spowodowały już wielokrotnie poważne zatrucia rzek, wywołując [...]
[...] pod wpływem temperatury. Dlatego należy pamiętać, że do gotowania czy pieczenia trzeba go dodać nieco więcej niż do potraw podawanych na zimno. Ze względu na wysoką zawartość wapnia czosnek ma też właściwości odkwaszające. Aż do XIX wieku (tj. do momentu wprowadzenia szczepionek) czosnek należał do podstawowych środków przeciwko [...]
[...] przenicy, kukurydzy, słonecznika, w oleju sojowym i sałacie. Jeżeli to możliwe, produkt konserwowany można zabezpieczać ektraktem z wymienionych produktów, w którym zawartość tokoferoli zotała podwyższona. Duże zapotrzebowanie na witaminę E, która zapobiega jełczeniu produktów tłuszcozwych, przyczyniło się do rozwinięcia syntezy [...]
[...] sitko, przez które przedostaje się tylko maleńka ilość pudru. Dla utrwalenia koloru usta malujemy ponownie. Pomadki A.T.W. działają ochronnie i pielęgnacyjnie ze względu na zawartość witamin. Jeżeli lubimy błyszczyki to najlepiej nałożyć je bezpośrednio na usta a nie na pomadkę, gdyż jest ona wtedy wyjątkowo nietrwała. Istotą takiego [...]
[...] do zup, sosów, ziemniaków. Możliwości jest dużo. Jeden tylko warunek - nie obrabiać cieplnie, gdyż tracą swe odżyw-cze walory. Niektóre kiełki potrafią zwiększyć zawartość cennych składni-ków nawet kilkadziesiąt razy. A zatem smacznego! 8. Hartowanie ciała Jest to zabieg niezbędny w profilaktyce. Uodparnia nas na in-fekcje i [...]
[...] treningiem i tuż po nim. Przed treningiem należy jeść głównie węglowodany złożone, a w ciągu 30 minut po treningu mieszankę węglowodanów prostych i złożonych. Procentowa zawartość węglowodanów w pożywieniu powinna wynosić 40% - 50%, czyli węglowodany proste i złożone powinny dostarczać Ci prawie połowy dziennej liczby kalorii. [...]
[...] znajduje się w tkance nerwowej, a z pozostałej części około 5% w osoczu. W osoczu krwi cholesterol występuje jako składnik lipoprotein. Pomimo ogólnie przyjętego poglądu, że zawartość cholesterolu w surowicy krwi zwiększa się wraz z wiekiem badania dowiodły, że zależy to od warunków bytowych człowieka, a zwłaszcza od jego sposobu żywienia. [...]
[...] i sok z cytryny, natomiast wszystkie inne są zabronione. Potrawy z warzyw. Ta grupa potraw w diecie podstawowej lekko strawnej jest bardzo ograniczona, ze względu na dużą zawartość błonnika i działanie wzdymające wielu warzyw. Dozwolone są ziemniaki gotowane, ale zabronione są frytki, ziemniaki smażone, placki ziemniaczane. Z warzyw można [...]
Witam, Jestem na diecie odchudzającej, bez soli, nie spożywam także produktów z wysoką zawartością sodu. Podstawą jest oczywiście sama dieta, ale również 3 razy w tygodniu mam odpowiednio ułożony trening, no i zaleconą suplementację (witaminy, minerały po treningu i właśnie białko). Do tej pory piłam białko Meal Drink, które zaleca twórca diety [...]